Live tulos karvapillut

live tulos karvapillut

Kukonpoikien amerikkalaispelaajat osoittivat vaarallisuutensa päästyään samanaikaisesti kokoonpanoon ja erityisesti pelinrakentaja Brandon Connette osoitti odotetun vahvoja otteita neljällä heitetyllä touchdownillaan.

Avausottelussa Connetten maalitauluina kunnostautuivat takuuvarman Bernard Lusterin ohella erityisesti nuori Robin Drockila sekä uudelle pelipaikalleen hyvin sopeutunut Miro Kadmiry. Roosters-puolustajista onnistuneimmat suoritukset olivat ex-trojans Ilya Redinin sekä Curtis Slaterin käsialaa.

Hyvän puolustamisen ohella Slaterin näyttävimmät suoritukset ajoittuivat hänen potkunpalautuksiin. Trojans on sijoitettu useimmissa liigaveikkauksissa sarjan häntäpäähän, mutta lauantaina troijalaiset osoittivat taistelevansa liigassa hyvällä ilmeellä.

Joukkueen amerikkalaisvahvistuksista puolustuksen June Robinson sekä keskushyökkääjänä jaardia survonut Josh Quesada olivat hyvällä pelipäällä heti avauksessaan ja aiheuttivat päänvaivaa vastustajan koordinaattoreille molemmin puolin palloa. Sen sijaan pelinrakentaja Gilbert Rivera ei ollut päässyt lyhyessä harjoitusjaksossaan vielä samalle kartalle laituriensa eikä linjamiestensä kanssa. Riveran heitot jäivät toistuvasti lyhyiksi eikä miehen kehuttuja liikkuvuusominaisuuksia päästy näkemään vielä ainakaan kauden avauksessa.

Turkulaispuolustajista näyttävimmät suoritukset osuivat tukimies Ilkka Koiraselle , sekä vahvan ottelun pelanneelle Ville-Valtteri Suojaselle. June Robinson ei kerännyt tilastoihin isoja lukemia, mutta aiheutti jatkuvaa tuskaa Roostersin hyökkäyslinjalle sekä pelinrakentaja Connettelle. Roosters lähtee Crocotiilien kaatoon varsin hyvistä lähtökohdista. Joukkueella on takana kolme täysimittaista ottelua ja pelikirjan teoriaa on saatu vietyä käytäntöön runsain toistomäärin.

Joukkueen terveystilanne on hyvä ja kokoonpanoa vahvistamaan palkatut amerikkalaiset ovat kaikki osoittautuneet viimeistään edellisenä lauantaina täysosumahankinnoiksi.

Roosters on ottelun selkeä ennakkosuosikki. Seinäjokiset lähtevät kauden avaukseensa poikkeuksellisen kapealla rosterilla. Joukkueen kaikki amerikkalaiset ovat Suomen kentillä uusia tuttavuuksia, joten empiiristä todistetta miesten pelitaidoista voi hakea toistaiseksi ainoastaan vanhoista videoista. Uuden pelinrakentajan Brett Arriveyn odotetaan täyttävän naapuriseuraan karanneen pocket QB Justin Sottilaren saappaat heittopeleissä vähintään erinomaisesti ja tuovan croco-hyökkäykseen lisää monipuolisuutta juoksuominaisuuksillaan.

Mielenkiintoista on myös seurata miten viime kaudella puolustuksessa loistanut nuori Jaska Värinen suoriutuu uudessa keskushyökkääjän tehtävässään. Kauden ennakkoveikkauksissa Crocodiles on pudotettu asiantuntijoiden toimesta ulos playoff-joukkueiden listalta. Torstai on toivoa täynnä ja antaa suuntaa perinteisen playoff-konkarin mahdollisuuksista. Pyynikillä lauantaina pelaavat joukkueet taistelevat tosissaan neljännestä tarjolla olevasta playoff-paikasta.

Tämä oletus perustuu julkaistuihin ennakkoveikkauksiin, joissa juuri näille kahdelle joukkueelle on tarjottu pudotuspelipaikkaa hyvin perusteluin. Molemmat joukkueet ovat saaneet riveihinsä aiempia vuosia laajemman rosterin ja pelaavan kokoonpanon kotimaisuusaste on liigan korkeimpia.

Butchers on sarjan ainoa joukkue joka turvautuu ainoastaan kolmen sääntömääräisen amerikkalaispelaajan apuun ilman EU-vahvistuksia.

Kaikki kentälle marssitettavat amerikkalaispelaajat tekevät Suomi-debyyttinsä lauantaina, joten ottelun jälkeen voidaan tehdä parempia johtopäätöksiä joukkueiden suorituskyvystä sekä veikkausten uskottavuudesta. Tampereella ei ole edelleenkään julkaistu uutisia seuraikoni Veikka Lehtosen pelaamisesta, mutta varmuudeksi joukkueessa varmuudella pelaavia Lehtosia kirittämään on hankittu Portugalin liigan paras keskushyökkääjä Juzz Tiny. Porvoossa amerikkalaisten ohella kokoonpanoa on vahvistettu paluumuuttajilla joista Arttu Tennberg ja Sebastian Karbin ovat pelipaikoillaan koimaista eliittiä.

Alkuasetelmien perusteella kotijoukkue on piirun verran Butchersia edellä, mutta tämä on puhdasta teoriaa. Käytäntöön päästään Pyynikillä lauantaina. Turkulaiset lähtevä haastamaan sarjan ennakkosuosikkina tunnistettua Royalsia yhtä ottelua kokeneempana.

Troijalaiset ovat päässeet harjoittelemaan pelinrakentaja Riveran johdolla toistoja avausotteluaan enemmän ja odotettavissa on jyräävän juoksupelin ohella onnistuneita heittoja.

Onnistuneiden koppien edellytyksenä on toki myös laitahyökkääjien ryhdistäytyminen lauantaiselta tasoltaan. Siinä missä Roosters yllättyi troijalaisten juoksuvoimasta, vaasalaisilla on ollut viikko aikaa valmistautua keskushyökkääjä Quesadan pysäyttämiseen massiivisella puolustuksen frontillaan. Tällä kaudella vahvistunut Royals on lähes jokaisessa ottelussaan ennakkosuosikin paikalla ja varmuudella suuria päänahkoja saadaan kerättyä lisää tilastoihin tuon yhden rinnalle.

Kaudella Wasa Royalsin kiroukseksi koituivat massiiviset avainpelaajien loukkaantumiset. Maanantaina kentälle kirmaavat tervehtyneiden akillesjänteittensä vahvistamina mm.

Efe Evwaraye sekä Stacey Thomas , joilla riittää patoutunutta energiaa joukkueensa piiskaamiseen entistä tasokkaampaan taisteluun koko liigan voitosta. Ennakkoasetelmien mukaan Royals siis selkeä suosikki tässä otteluparissa eikä Trojansin pirteä avauspeli muuta tätä asetelmaa.

Sarjan käynnistymisen alla yksi suurimmista puheenaiheista on ollut perinteisen Turku Trojansin tilanne. Joukkuetta on veikattu laajalti putoajan paikalle ja kolmivuotisen suuren sponsorisopimuksen päättymisen vaikutuksia on spekuloitu melkoisesti.

Trojans täräytti epäilijöille pöytään uuden pääsponsorin sopimuksen sekä pelasi avauksessaan mestarisuosikki-Roostersia vastaan lupaavin ottein. Maanantaina ottelu kertoo enemmän, onko uudistunut Relico Trojans sittenkin paitansa mukaisesti sarjan mustahevonen.

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä. Pientä yhteistyömainosta Tampere Saintsilta….. Onneks vaan mainos eikä oikee video reeneistä, kun heikkoo plokaamista ja luokatonta taklausta huonoilla tekniikoilla. Seinäjoen uusi QB on juoksu-uhka miten?

Pakko olla huuli, Brett Arrivey ei voisi enempää taskukuuppa olla. Arrivey tuo valikoimaan myös juoksuvoimaa. Viimeisellä kaudella hän juoksi 58 kertaa viimeistellen kaksi touchdownia.

Liikaa vaadittu että vaahteraliigan sivuilla tai somekanavissa tai seurojen nettisivuilla kerrottaisiin finaaliuusinnasta edes tulos? Ei tartte ihmetellä että muuallakaan ei uutisoida jos laji ei itsekään hoida edes alkeellisimpia asioita. Roosters on uutisoinut aiheesta omalla FB-tilillään. Tililtä löytyy myös Salla Lahden erinomaisia kuvia ottelusta. On se jännä kun kaikenlaisia aikarajoja ja kriteereitä on ottelun tuloksien ja videoiden lähettämisen kanssa ja sitten vastaanottajat nukkuu….

Tässä varmaan haetaan sitä, että relevantin tiedon tulisi ihannetilanteessa löytyä asianmukaisista kanavista helpommin. Vasta-argumenttina kanavat tulisi olla rakennettu siten, että niihin on luontevaa ja helppoa syöttää liigaottelun tulos — kenties kuvalla ryyditettynä — hyvin nopeasti pelin päättymisen jälkeen.

Sellaisia kanavia johon ihan kuka vaan voi työntää ihan mikä tahansa tiedon ja ihan mini tahansa videon on tarjolla runsaasti kaikille kotikonstein näppäileville.

Esimerkkinä voisin mainita vaikka kanavat nimeltä Twitter, Facebook, Instagram… Kunhan vaan joku viitsii sen tehdä. Niin, minkä sitten kukakin näkee relevanttina kanavana.

Joku tuossa aiemmin mainitsi myös liigan ja seurojen omat nettisivut. Paljon on kiinni myös työkaluista ja kanavan luonteesta. Jos vaikka nettisivujen pieni päivitys on sivuston rakenteesta ja suunnittelusta johtuen hankalaa ja raskasta tien päältä tuoreeltaan, siinä ei viitseliäisyyskään auta. Tuo Vaahteraliigan otteluohjelma voi olla vanhan aikainen, mutta on kuitenkin toimiva.

Sinne tulee tulos nopeasti ja linkki tilastoihin, niin niiden pitäis riittää pikaisimpaan nälkään. Ja mikä parasta, ei mitään ylimääräistä turhaa sälää. Ei muuta kuin lisää selaimen suosikkeihin niin löytyy nopeasti. Miks pitäis refreshata mitään kun voi seurata live-tilastoja? Mun mielestä helpompi tapa pysyä jyvällä matsin tuloksesta. En oikein tiedä millaisella hopealautasella porukalle pitää jenkkifutismatseista informaatiota tuottaa kun koskaan ei olla tyytyväisiä.

Jos vaikkapa katsotaan Vaahteraliigaa Otteluiden HIghlight-pätkät jaetaan kansalle tarjolle Vaahteraliigan toimesta ottelun aikana lähes realiaikaisesti Facebookissa. Lisäksi useimmat seurat päivittävät tilanteita Facebook sekä Twitter-tileillään j ajotkut katsojat päivittävät pelin kehittymistä tänne Gridironin keskusteluun. Sanoisin tässä informaatiotykityksen maailmassa henkilöitä, jotka eivät saa tietoa ottelun kehittymisestä, maaleista ja lopputuloksesta uusavuttomiksi.

Sorry nyt vaan mutta alkaa olla pikkuhiljaa viestintää riittävästi. Enää ei oikeastaan puutu kuin Yle puheen live-selostukset pelipäiivinä. Otteluohjelma ja liveseuranta ovat hyvää palvelua, mutta ei niitä tai tuloksia satunnainen kävijä löydä millään jos eivät ole jo etusivulla. Ja sitähän toivottavasti halutaan että lajia seuraisi muutkin kuin lajiväki joka kyllä osaa etsiä asiat sivuston syövereistä.

Lajia aktiivisesti seuraavat osaavat seurata matseja SAJL: Itse asiassa Vaahteraliigan live-tilastointi on sisällöltään monipuolisempaa kuin jääkiekon vastaava mutta tuo saattaa johtua lajien tilastoinnin luonteesta. Itse asiassa tarjontaa on jopa liikaa. Tälläkin Gridironin palstalla joku kritisoi sitä että miksi Roo-Croc ottelua ei ole kommentoitu täällä. Kyllä on ja kohtuullisen paljonkin heti matsin päätyttyä mutta kommentit ovat jakautuneet useampaan keskusteluketjuun jolloin ylitarjonnan seasta sitä omaa kiinnostuksenkohdetta ei aina löydä.

Mäkin otan pikkaisen kantaa tuohon löydettävyys- ja käytettävyyskeskusteluun. Heikkoa käytettävyyttä ei voi oikein puolustella sillä, että tarpeeksi motivoituneet käyttäjät kyllä löytävät haluamansa tiedon. Niin kuin joku tuossa vihjasikin, heikko käytettävyys pudottaa väistämättä potentiaalisia käyttäjiä pois matkan varrella, kun homma ei onnistu.

Tää on tietysti tiedon levittämisen kannalta negatiivinen juttu. Enemmänkin voitaisiin puhua siitä, että resurssit on rajalliset, ja joissain asioissa täytyy hyväksyä vähemmän optimi ratkaisu. Liiton ja seurojen suunnalla tiedotus on mennyt Gridironin perustamisen jälkeisenä viitenä vuotena erittäin vahvasti eteenpäin.

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen palasi kilpailuihin Oulussa Valkean kaupungin kisoissa heittämällä parhaallaan 76, Suomen Urheiluliitto SUL on hankkinut jäsenseurojensa käyttöön uuden tulospalveluohjelman. Tuloslista-ohjelma on toteutettu nykyaikaisella web-tekniikalla. Se tarkoittaa, että ohjelman käyttöönotto ei vaadi ohjelmistoasennuksia työasemalle, vaan on heti käyttövalmis. Jos kilpailupaikalla ei voida tai haluta käyttää internet-yhteyttä, ohjelma voidaan asentaa myös kentällä olevaan tietokoneeseen, jonka jälkeen ohjelmaa käytetään kilpailupaikalle rakennetussa tietoverkossa.

Kilpailu saadaan luotua Tuloslistaan esimerkiksi Kilpailukalenteri. Ohjelman lopullinen versio maksaa euroa. Se on lisenssimaksu, joka maksetaan vain kerran ei vuosimaksua. Sillä korvataan osa ohjelman kaksi vuotta kestäneen kehitystyön kuluista. Kaikki uusi herättää toivottavasti myös keskustelua. Suosittelemme, että käytte jakamassa kokemuksianne Tuloslista.

live tulos karvapillut

: Live tulos karvapillut

Salaista seksi seuraa aasialainen hieronta 146
HIERONTA SEKSITREFFIT FREE SEX Ilmainen treffipalsta naisen ejakulointi
Live tulos karvapillut 126

Joukkueen amerikkalaisvahvistuksista puolustuksen June Robinson sekä keskushyökkääjänä jaardia survonut Josh Quesada olivat hyvällä pelipäällä heti avauksessaan ja aiheuttivat päänvaivaa vastustajan koordinaattoreille molemmin puolin palloa.

Sen sijaan pelinrakentaja Gilbert Rivera ei ollut päässyt lyhyessä harjoitusjaksossaan vielä samalle kartalle laituriensa eikä linjamiestensä kanssa. Riveran heitot jäivät toistuvasti lyhyiksi eikä miehen kehuttuja liikkuvuusominaisuuksia päästy näkemään vielä ainakaan kauden avauksessa.

Turkulaispuolustajista näyttävimmät suoritukset osuivat tukimies Ilkka Koiraselle , sekä vahvan ottelun pelanneelle Ville-Valtteri Suojaselle. June Robinson ei kerännyt tilastoihin isoja lukemia, mutta aiheutti jatkuvaa tuskaa Roostersin hyökkäyslinjalle sekä pelinrakentaja Connettelle.

Roosters lähtee Crocotiilien kaatoon varsin hyvistä lähtökohdista. Joukkueella on takana kolme täysimittaista ottelua ja pelikirjan teoriaa on saatu vietyä käytäntöön runsain toistomäärin. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja kokoonpanoa vahvistamaan palkatut amerikkalaiset ovat kaikki osoittautuneet viimeistään edellisenä lauantaina täysosumahankinnoiksi.

Roosters on ottelun selkeä ennakkosuosikki. Seinäjokiset lähtevät kauden avaukseensa poikkeuksellisen kapealla rosterilla. Joukkueen kaikki amerikkalaiset ovat Suomen kentillä uusia tuttavuuksia, joten empiiristä todistetta miesten pelitaidoista voi hakea toistaiseksi ainoastaan vanhoista videoista.

Uuden pelinrakentajan Brett Arriveyn odotetaan täyttävän naapuriseuraan karanneen pocket QB Justin Sottilaren saappaat heittopeleissä vähintään erinomaisesti ja tuovan croco-hyökkäykseen lisää monipuolisuutta juoksuominaisuuksillaan. Mielenkiintoista on myös seurata miten viime kaudella puolustuksessa loistanut nuori Jaska Värinen suoriutuu uudessa keskushyökkääjän tehtävässään.

Kauden ennakkoveikkauksissa Crocodiles on pudotettu asiantuntijoiden toimesta ulos playoff-joukkueiden listalta. Torstai on toivoa täynnä ja antaa suuntaa perinteisen playoff-konkarin mahdollisuuksista. Pyynikillä lauantaina pelaavat joukkueet taistelevat tosissaan neljännestä tarjolla olevasta playoff-paikasta.

Tämä oletus perustuu julkaistuihin ennakkoveikkauksiin, joissa juuri näille kahdelle joukkueelle on tarjottu pudotuspelipaikkaa hyvin perusteluin. Molemmat joukkueet ovat saaneet riveihinsä aiempia vuosia laajemman rosterin ja pelaavan kokoonpanon kotimaisuusaste on liigan korkeimpia. Butchers on sarjan ainoa joukkue joka turvautuu ainoastaan kolmen sääntömääräisen amerikkalaispelaajan apuun ilman EU-vahvistuksia.

Kaikki kentälle marssitettavat amerikkalaispelaajat tekevät Suomi-debyyttinsä lauantaina, joten ottelun jälkeen voidaan tehdä parempia johtopäätöksiä joukkueiden suorituskyvystä sekä veikkausten uskottavuudesta. Tampereella ei ole edelleenkään julkaistu uutisia seuraikoni Veikka Lehtosen pelaamisesta, mutta varmuudeksi joukkueessa varmuudella pelaavia Lehtosia kirittämään on hankittu Portugalin liigan paras keskushyökkääjä Juzz Tiny.

Porvoossa amerikkalaisten ohella kokoonpanoa on vahvistettu paluumuuttajilla joista Arttu Tennberg ja Sebastian Karbin ovat pelipaikoillaan koimaista eliittiä.

Alkuasetelmien perusteella kotijoukkue on piirun verran Butchersia edellä, mutta tämä on puhdasta teoriaa. Käytäntöön päästään Pyynikillä lauantaina.

Turkulaiset lähtevä haastamaan sarjan ennakkosuosikkina tunnistettua Royalsia yhtä ottelua kokeneempana. Troijalaiset ovat päässeet harjoittelemaan pelinrakentaja Riveran johdolla toistoja avausotteluaan enemmän ja odotettavissa on jyräävän juoksupelin ohella onnistuneita heittoja.

Onnistuneiden koppien edellytyksenä on toki myös laitahyökkääjien ryhdistäytyminen lauantaiselta tasoltaan. Siinä missä Roosters yllättyi troijalaisten juoksuvoimasta, vaasalaisilla on ollut viikko aikaa valmistautua keskushyökkääjä Quesadan pysäyttämiseen massiivisella puolustuksen frontillaan. Tällä kaudella vahvistunut Royals on lähes jokaisessa ottelussaan ennakkosuosikin paikalla ja varmuudella suuria päänahkoja saadaan kerättyä lisää tilastoihin tuon yhden rinnalle.

Kaudella Wasa Royalsin kiroukseksi koituivat massiiviset avainpelaajien loukkaantumiset. Maanantaina kentälle kirmaavat tervehtyneiden akillesjänteittensä vahvistamina mm. Efe Evwaraye sekä Stacey Thomas , joilla riittää patoutunutta energiaa joukkueensa piiskaamiseen entistä tasokkaampaan taisteluun koko liigan voitosta.

Ennakkoasetelmien mukaan Royals siis selkeä suosikki tässä otteluparissa eikä Trojansin pirteä avauspeli muuta tätä asetelmaa. Sarjan käynnistymisen alla yksi suurimmista puheenaiheista on ollut perinteisen Turku Trojansin tilanne. Joukkuetta on veikattu laajalti putoajan paikalle ja kolmivuotisen suuren sponsorisopimuksen päättymisen vaikutuksia on spekuloitu melkoisesti.

Trojans täräytti epäilijöille pöytään uuden pääsponsorin sopimuksen sekä pelasi avauksessaan mestarisuosikki-Roostersia vastaan lupaavin ottein. Maanantaina ottelu kertoo enemmän, onko uudistunut Relico Trojans sittenkin paitansa mukaisesti sarjan mustahevonen.

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Pientä yhteistyömainosta Tampere Saintsilta….. Onneks vaan mainos eikä oikee video reeneistä, kun heikkoo plokaamista ja luokatonta taklausta huonoilla tekniikoilla. Seinäjoen uusi QB on juoksu-uhka miten? Pakko olla huuli, Brett Arrivey ei voisi enempää taskukuuppa olla.

Arrivey tuo valikoimaan myös juoksuvoimaa. Viimeisellä kaudella hän juoksi 58 kertaa viimeistellen kaksi touchdownia. Liikaa vaadittu että vaahteraliigan sivuilla tai somekanavissa tai seurojen nettisivuilla kerrottaisiin finaaliuusinnasta edes tulos? Ei tartte ihmetellä että muuallakaan ei uutisoida jos laji ei itsekään hoida edes alkeellisimpia asioita.

Roosters on uutisoinut aiheesta omalla FB-tilillään. Tililtä löytyy myös Salla Lahden erinomaisia kuvia ottelusta. On se jännä kun kaikenlaisia aikarajoja ja kriteereitä on ottelun tuloksien ja videoiden lähettämisen kanssa ja sitten vastaanottajat nukkuu…. Tässä varmaan haetaan sitä, että relevantin tiedon tulisi ihannetilanteessa löytyä asianmukaisista kanavista helpommin.

Vasta-argumenttina kanavat tulisi olla rakennettu siten, että niihin on luontevaa ja helppoa syöttää liigaottelun tulos — kenties kuvalla ryyditettynä — hyvin nopeasti pelin päättymisen jälkeen. Sellaisia kanavia johon ihan kuka vaan voi työntää ihan mikä tahansa tiedon ja ihan mini tahansa videon on tarjolla runsaasti kaikille kotikonstein näppäileville.

Esimerkkinä voisin mainita vaikka kanavat nimeltä Twitter, Facebook, Instagram… Kunhan vaan joku viitsii sen tehdä. Niin, minkä sitten kukakin näkee relevanttina kanavana. Joku tuossa aiemmin mainitsi myös liigan ja seurojen omat nettisivut.

Paljon on kiinni myös työkaluista ja kanavan luonteesta. Jos vaikka nettisivujen pieni päivitys on sivuston rakenteesta ja suunnittelusta johtuen hankalaa ja raskasta tien päältä tuoreeltaan, siinä ei viitseliäisyyskään auta. Tuo Vaahteraliigan otteluohjelma voi olla vanhan aikainen, mutta on kuitenkin toimiva. Sinne tulee tulos nopeasti ja linkki tilastoihin, niin niiden pitäis riittää pikaisimpaan nälkään.

Ja mikä parasta, ei mitään ylimääräistä turhaa sälää. Ei muuta kuin lisää selaimen suosikkeihin niin löytyy nopeasti. Miks pitäis refreshata mitään kun voi seurata live-tilastoja? Mun mielestä helpompi tapa pysyä jyvällä matsin tuloksesta. En oikein tiedä millaisella hopealautasella porukalle pitää jenkkifutismatseista informaatiota tuottaa kun koskaan ei olla tyytyväisiä.

Jos vaikkapa katsotaan Vaahteraliigaa Otteluiden HIghlight-pätkät jaetaan kansalle tarjolle Vaahteraliigan toimesta ottelun aikana lähes realiaikaisesti Facebookissa. Lisäksi useimmat seurat päivittävät tilanteita Facebook sekä Twitter-tileillään j ajotkut katsojat päivittävät pelin kehittymistä tänne Gridironin keskusteluun.

Sanoisin tässä informaatiotykityksen maailmassa henkilöitä, jotka eivät saa tietoa ottelun kehittymisestä, maaleista ja lopputuloksesta uusavuttomiksi. Sorry nyt vaan mutta alkaa olla pikkuhiljaa viestintää riittävästi. Enää ei oikeastaan puutu kuin Yle puheen live-selostukset pelipäiivinä.

Otteluohjelma ja liveseuranta ovat hyvää palvelua, mutta ei niitä tai tuloksia satunnainen kävijä löydä millään jos eivät ole jo etusivulla. Ja sitähän toivottavasti halutaan että lajia seuraisi muutkin kuin lajiväki joka kyllä osaa etsiä asiat sivuston syövereistä. Lajia aktiivisesti seuraavat osaavat seurata matseja SAJL: Itse asiassa Vaahteraliigan live-tilastointi on sisällöltään monipuolisempaa kuin jääkiekon vastaava mutta tuo saattaa johtua lajien tilastoinnin luonteesta.

Itse asiassa tarjontaa on jopa liikaa. Tälläkin Gridironin palstalla joku kritisoi sitä että miksi Roo-Croc ottelua ei ole kommentoitu täällä. Kyllä on ja kohtuullisen paljonkin heti matsin päätyttyä mutta kommentit ovat jakautuneet useampaan keskusteluketjuun jolloin ylitarjonnan seasta sitä omaa kiinnostuksenkohdetta ei aina löydä.

Mäkin otan pikkaisen kantaa tuohon löydettävyys- ja käytettävyyskeskusteluun. Heikkoa käytettävyyttä ei voi oikein puolustella sillä, että tarpeeksi motivoituneet käyttäjät kyllä löytävät haluamansa tiedon. Niin kuin joku tuossa vihjasikin, heikko käytettävyys pudottaa väistämättä potentiaalisia käyttäjiä pois matkan varrella, kun homma ei onnistu. Tää on tietysti tiedon levittämisen kannalta negatiivinen juttu. Enemmänkin voitaisiin puhua siitä, että resurssit on rajalliset, ja joissain asioissa täytyy hyväksyä vähemmän optimi ratkaisu.

Liiton ja seurojen suunnalla tiedotus on mennyt Gridironin perustamisen jälkeisenä viitenä vuotena erittäin vahvasti eteenpäin.

Kaikki ei oo vielä ihan kohdallaan, mutta eteenpäin mennään, ja se on hienoa nähdä. Sitäpaitsi kyllä se paatuneinkin lajiniilo osaa arvostaa sitä, jos livetilastojen käyttäminen on nopeaa ja luontevaa: Hyvä huomio tuon keskustelun jakautuminen, mistä mainittiin. Mun täytyy miettiä, josko tätäkin voisi parantaa. Tulikin jo pari idea. Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen palasi kilpailuihin Oulussa Valkean kaupungin kisoissa heittämällä parhaallaan 76, Suomen Urheiluliitto SUL on hankkinut jäsenseurojensa käyttöön uuden tulospalveluohjelman.

Tuloslista-ohjelma on toteutettu nykyaikaisella web-tekniikalla. Se tarkoittaa, että ohjelman käyttöönotto ei vaadi ohjelmistoasennuksia työasemalle, vaan on heti käyttövalmis. Jos kilpailupaikalla ei voida tai haluta käyttää internet-yhteyttä, ohjelma voidaan asentaa myös kentällä olevaan tietokoneeseen, jonka jälkeen ohjelmaa käytetään kilpailupaikalle rakennetussa tietoverkossa. Kilpailu saadaan luotua Tuloslistaan esimerkiksi Kilpailukalenteri.

Ohjelman lopullinen versio maksaa euroa. Se on lisenssimaksu, joka maksetaan vain kerran ei vuosimaksua. Sillä korvataan osa ohjelman kaksi vuotta kestäneen kehitystyön kuluista.

Kaikki uusi herättää toivottavasti myös keskustelua. Suosittelemme, että käytte jakamassa kokemuksianne Tuloslista.

Roosters on uutisoinut aiheesta omalla FB-tilillään. Uuden pelinrakentajan Brett Arriveyn odotetaan täyttävän naapuriseuraan karanneen pocket QB Justin Sottilaren saappaat heittopeleissä vähintään erinomaisesti ja tuovan croco-hyökkäykseen lisää live tulos karvapillut juoksuominaisuuksillaan. Uutiset Suvi Kemppainen kiskaisi komean ennätyksensä 57, Paljon on kiinni myös työkaluista ja kanavan luonteesta. Kannattaisi melkein etsiä uusi qb, jos jotain haluaa tällä kaudella tehdä vielä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *